Visgilde Hugo van der Meij

Langevoort 2d
2341 KA Oegstgeest
071-5156469

Refish 2014

Tijdens de nationale Visspiratie dagen ontvingen we 'Goud' voor onze Zalmvink en de Krabtompouce in de Refish wedstrijd. Terwijl we met de Zalmvink de eerste prijs binnen haalden. De Zalmvink, een staartfilet van de zalm gevuld met een romige brie is lekker om 20 minuten op 180 oC te garen. De Krabtompouce is tompoucestrook gevuld met krabmousse met kreeftaccenten afgedekt met een verrukkelijke truffelmayonaisse. Probeer zelf. 

Elk jaar doorloopt de haring dezelfde cyclus. In de wintermaanden is hij mager en in het voorjaar begint de haring te groeien door de aanwezigheid van plankton in het water. Onder gunstige omstandigheden kan een haring zich in het voorjaar elke dag 2 procent vetter eten. Een kwart van zijn gewicht kan uiteindelijk uit vet bestaan. 

In mei, als de haring een vetpercentage van minimaal 16 procent heeft bereikt, begint de jaarlijkse periode waarin op maatjesharing wordt gevist. Die duurt doorgaans tot juli. Haring mag Hollandse Nieuwe heten als hij minimaal 16 procent vet bevat en op de traditionele Hollandse manier gekaakt, gezouten en gefileerd is. 

Visgilde Hugo van der Meij

Langevoort 2d
2341 KA Oegstgeest
071-5156469

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 19:00
zaterdag 08:00 - 18:00
zondag Gesloten