Visgilde Hugo van der Meij

Langevoort 2d
2341 KA Oegstgeest
071-5156469

Refish 2014

Tijdens de nationale Visspiratie dagen ontvingen we 'Goud' voor onze Zalmvink en de Krabtompouce in de Refish wedstrijd. Terwijl we met de Zalmvink de eerste prijs binnen haalden. De Zalmvink, een staartfilet van de zalm gevuld met een romige brie is lekker om 20 minuten op 180 oC te garen. De Krabtompouce is tompoucestrook gevuld met krabmousse met kreeftaccenten afgedekt met een verrukkelijke truffelmayonaisse. Probeer zelf. 

Haring cyclys

Elk jaar doorloopt de haring dezelfde cyclus. In mei wordt begonnen met  de vangst van de maatjesharing. Het woord Maatjesharing komt eigenlijk van Maagdjesharing. Haring die nog niet geslachtsrijp is en  wel voldoende vet heeft opgebouwd.  Juist dit hoge vetgehalte is één van de voorwaarde voor de Hollandse Nieuwe om lekker te zijn. Na deze periode is er vol vette haring. Haring met het juiste vetgehalte maar wel al met hom of kuit. Het najaar is de tijd van de ‘volle haring’ die met hom of kuit zijn gevuld. Als in de winter de hairng de hom of kuit is kwijt geraakt, dan  is de haring mager en verzwakt. Er wordt dan gesproken van ‘ijle haring’. Deze haringvangst gaat vooral naar de haringverwerkende marinade-industrie. In het voorjaar begint dan de hele cyclus opnieuw. Zodat we ook volgend jaar weer Lekkere Hollandse Nieuwe hebben.

Bestellen

Even wat bestellen van onze menukaart en bestel. Bestellen 2 uur voor ophalen.

Visgilde Hugo van der Meij

Langevoort 2d
2341 KA Oegstgeest
071-5156469

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 19:00
zaterdag 08:00 - 18:00
zondag Gesloten